روستای امیران / غذای مختص روستا
غذای مختص روستای امیران
آگوست 8, 2012 در 5:21 ق.ظ توسط محمد رضا
غذای مختص روستای امیران
وجود نداشت گوشت . گوشت را به نحو مخصوص در ظرف خاص جهت زمستان نگهداری میکردند.
کاچی=یک غذای مخصوص منطقه وازارد ذرت سفید وکشک تهیه میشود ومعمولا انرا با قورمه میخورند کسی که سرما خورده باشد ان را با ماست میخورند .اخیرا با توجه به کمبود ذرت در منطقه از ارد گندم به جای ارد ذرت استفاده میشود .ناگفته نماند که کاچی یک غذای کامل میباشد که شامل کربوهیدرات ها ،چربیها پروتئین هاولبنیات میباشد واز ارزش غذایی فوق العاده ای برخوردار میباشد وبیشتر در فصول سرد(به علت نیازشدید بدن به انرزی)مورد استفاده قرار میگیرد.
نان کلاسیری=از مخلوط کردن خمیر نان وکلاسیر(تره وحشی)وپختن ان در ماهیتابه بدست می اید . این عمل با مخلوط ارد وپیاز وسبزی های مختلف نیز بدست میاید.
ارتوچو=از مخلوط کردن چند نوع مواد(نبات،کنجد،.ارد،زنجبیل،هل،دارچین…..) تهیه وبیشتر در مراسم برات ازان استفاده میکردند.وفوق العاده خوشمزه میباشد
سوروک=چاشت مخصوصی که صرفا در مراسم برات استفاده میکردند
نان ذرتی=
گندی ذرت=
نان قلیفی=خمیر ارد گندم همرا با زرده تخم مرغ ،شیر،شکرو…را در قابلمه مسی گذاشته وداخل تنو رویا اتش میگذارند وقتی پخته میشود مشابه کیک میشود تنها تفاوت ان در عدم استفاده از جوش شیرین میباشد.
پلو ذرت=غذای فراموش شده. سالها است که این نوع غذا پخته نشده است واز ذرت سفید(البته پس از جدا کردن پوست ان)استفاده میکرده اند.
ماش اب=از ترکیب ماش وسیب زمینی بدست میاید. اگر گذرتان به روستای امیران افتاد از هرچه گذشتی از کاچی وارتوچو … نگذر
اشکنه=
برچسبها:روستای امیران, غذای روستای امیران, غذای مختص امیران, غذای مختص روستا, غذای های مختص روستای امیران
۴ دیدگاه
مهدی
on سپتامبر 30, 2014 -
کاچی غذای خوبیه ولی کشکش گرونه
محمد رضا
on اکتبر 5, 2014 -
با سلام
تشکر بابات نظرتون .
قلب زواره
on فوریه 5, 2014 -
با سلام
شما که احیانا قصد نداشتی که بگی این غذاها فقط و فقط مختص میران هست؟چون تا اونجایی که ما اطلاع داریم این جور چیزا فقط توی محدوده ی اردستان زواره هست و مختص تلقی نمیشه
محمد رضا
on فوریه 10, 2014 -
با سلام
بلی یک سری غذا ها مختص به این ناحیه میباشند
با تشکر مدیر سایت